Kenapa Takaful income replacement lebih penting dan patut dijadikan prioriti dahulu sebelum medical card?

“Alaahhhh En Asyraf,  Medical kad saya cover sampai RM1 juta setahun. Dan penyakit kritikal pun dia covered sekali” bantah seorang prospek bila saya cakap dia perlukan polisi Income Replacement

Tuan tak pernah hidap sakit kritikal, memang boleh cakap itu ini.
Betul medical kad cover rawatan penyakit kritikal. Namun medical kad tak akan dapat ganti-semula income tuan yang hilang bila tuan sakit kritikal.
Ia tak kasi gantirugi tunai pada tuan. Ia cover bil hospital saja
Sesetengah penyakit kritikal akan buat tuan tak boleh bekerja seperti dalam pengakuan bawah ni. Bila tak dapat bekerja lagi, tuan hilang income. Macam mana tuan nak sara hidup tuan sekeluarga nanti?
Medical kad tuan 
1) Tak beri gantian gaji bila sakit kritikal
2) Tak tanggung sara hidup keluarga
3) Tak cover supplements tambahan yang kena beli bila dah sakit
4) Tak bayar ansuran hutang pinjaman bank
5) Tak bayarkan sewa rumah dan lain-lain bil
6) Tak bayar belanja sekolah anak-anak
7) Tak beri duit bulan-bulan pada mak ayah
Jadi, yang tuan utamakan medical kad, sedangkan coverage life kecik saja RM25,000? Itu umpama tuan beli pondok kecik, gate depan bertatah emas berlian.
Patutnya tempat tinggal yang jadi keperluan asas, bukan gate depan. Sama jugak dengan Takaful ni. Takaful Income Replacement yang patut diutamakan, bukan medical kad.
dapat sesuatu?
Contact sini untuk penerangan
Asyraf Rangga
Income Replacement Takaful

Leave a Comment

Your email address will not be published.